A vízcsapon lévő szűrőket időnként tisztítani kell. ennek ideje attól függ kinél milyen keménységű a víz, mert ebben a szűrőben lerakódik a vízkő és a nagyobb szennyeződések is. Amikor vízelzárás volt akkor mindenképp szükséges ennek takarítása, mert a lerakódott kosz nyomásproblémát okoz. Nagyon kemény víz esetén célszerű havonta kitakarítani.

Áztassuk a vízcsap szűrőjét ecetbe vagy citromsavas vízbe. Így megszabadulhatunk a lerakódott vízkőtől.

Áztassuk a vízcsap szűrőjét ecetbe vagy citromsavas vízbe. Így megszabadulhatunk a lerakódott vízkőtől.

Hogyan tisztítsuk ki a vízcsap szűrőt?

  • Tekerjük le a szűrőt a csapról (Ezt általában kézzel meg tudjuk tenni, ha mégsem egy rongyot tekerjünk a szűrő részre és fogóval lazítsuk meg. Azért ajánlott a rongyot rátenni, hogy a csap bevonatát ne sértsük meg.)
  • Áztassuk ecetbe vagy citromsavas vízbe vagy fújjuk be vízkőoldó szerrel és hagyjuk hatni (Célszerű a vegyszermentes megoldást választani, mert utána az átfolyó vízből iszunk, főzünk, fürdünk. Igaz, hogy kimossuk belőle a vegyszert, de azért jobb a vegyszermentes megoldás)
  • Ezután erős vízsugárral átmossuk a szűrőt
  • Tekerjük vissza a csapra (Nem kell fogóval rászorítani, elég kézzel meghúzni)

Amikor nyomásprobléma van a csapon főként a meleg víz részen először a vízkőre gyanakodjunk és mielőtt szerelőt hívnánk tisztítsuk ki a szűrőt. Amennyiben ez nem oldja meg a problémát akkor forduljon szakemberhez.

Ezek a cikkek is érdekelhetik:

/mosogatogep-tisztitas-vegyszermentesen-es-olcson/

/furdokad-szilikon-tomites-csere/

/igy-elozzuk-meg-a-dugulast/

Megvalósításhoz hívjon minket: 06 20 572-1788 !