A helyiségekben a plafon díszítésére, hibáinak eltüntetésére kiváló és gyors megoldást jelenthet a hungarocell vagy másnéven polisztirol álmennyezet felrakása. Többféle vastagságban, többféle mintában kapható. Az elkészült álmennyezetet felrakás után oldószermentes festékkel tetszés szerinti színre festhetjük. 

almennyezet-felrakasa

Gyors és olcsó megoldást jelent az egyenetlen plafon javítására, vagy a plafonban lévő vezetékek eltüntetésére. Az álmennyezet felrakása során jó, ha van egy segítő, hiszen létrán állva kell dolgozni, és a munkát igencsak lelassítja, ha minden lapért le kell mászni a létráról. 

 

Álmennyezet felrakása – Szükséges eszközök

 

Az álmennyezet felrakásához szükségünk lesz:

  • Mérőszalagra
  • Zsinórra
  • Tapétavágó késre és vasfűrész lapra
  • Szilikon ragasztóra
  • Tubusos szilikonragasztó esetén kinyomó pisztolyra

almennyezet-felrakasa-2

Az álmennyezet felrakása előtt számoljuk ki a plafon területét, illetve kerületét. A területének kiszámításával megkapjuk, hogy hány négyzetméternyi burkoló lapra lesz szükségünk, a kerülete pedig a szegély mennyiségének meghatározásához szükséges. Érdemes mindkét mennyiségre rászámolni néhány százalékot, ha esetleg elrontanánk, vagy sokat kellene szabni. 

 

Álmennyezet felrakása lépésről lépésre

A plafon előkészítése általában nem igényel különösebb munkálatokat. A felületet portalanítani kell, az esetleges laza, lehulló részeket el kell távolítani. A poros, laza szerkezetű plafonon a ragasztó nem tud megtapadni.

 

A hungarocell álmennyezet felrakását mindig a szoba középpontjától kell elkezdeni, így érhető el a szép megjelenés. A szoba középpontjának megtalálásához az átlói mentén húzzunk ki egy-egy zsinórt. Az átlók metszéspontja lesz a helyiség középpontja és egyben a munkánk kiindulási pontja is.

 

A mennyezeten ki kell jelölnünk két egymásra, a szoba középpontjában merőleges vonalat, amelyek a falakra is merőlegesek. Ezzel tulajdonképpen négy egyenlő részre osztjuk majd a plafont. Ezek mentén kezdhetjük majd a hungarocell álmennyezet felrakását.

 

Mielőtt dolgozni kezdenénk az álmennyezeti lapokkal, mindenképpen alaposan mossunk kezet, hogy a kezünk lehetőleg ne hagyjon nyomot a lap felületén. A lapokat szilikon ragasztóval tudjuk a plafonhoz rögzíteni

 

Az elemek hátoldalát vékonyan kenjük meg ragasztóval. A sarkát a korábban kijelölt középponthoz illesszük, az oldalakat a merőleges vonalakhoz igazítva helyezzük fel, és óvatosan nyomjuk a plafonra. 

 

Az első két sort a korábban kijelölt vonalakhoz illesztve ragasszuk fel, a további sorokat a már felragasztott lapok széléhez illesszük. A fal melletti részekre, ahova egész lapokat nem tudunk felhelyezni, egy tapétavágó kés, vagy vasfűrész lap segítségével vágjuk méretre a burkoló elemeket. 

 

Ha felraktuk az álmennyezetet, a szegélyeket szabjuk méretre. A sarkokat érdemes előre gérbe vágni, ehhez nagy segítség lehet egy gérvágó láda. A sarkok illesztésénél a hézagokat a szilikonnal eltüntethetjük. 

almennyezet-felrakasa-3

A hungarocell álmennyezet felrakása olcsó, tiszta, gyors és szép eredményhez vezet. Felrakása nem nehéz, de igényel némi szakértelmet. Ha szüksége van a hungarocell álmennyezet felrakásához segítségre, hívjon minket, örömmel segítünk!

06 20 572-1788