A mozgásérzékelős lámpa bekötése több szempontból is praktikus megoldás lehet. Kültéren biztonsági funkciója is van, hiszen a mozgástól automatikusan bekapcsol, így az esetleges tolvajokat elriaszthatja

További hasznos funkciója a mozgásérzékelős lámpáknak az energiatakarékosság. Nem felejthetjük égve a lámpát, hiszen automatikusan bekapcsol és a beállított idő múlva leoltja a lámpát. A mozgásérzékelős lámpa bekötése és megfelelő beállítása sokféle helyiségben hasznos lehet. 

mozgaserzekelos-lampa-bekotese

Mozgásérzékelős lámpa bekötése lépésről lépésre

  1. Először is ki kell választani a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező lámpát. Nem mindegy, hogy beltérre, vagy kültérre szeretnénk ilyen világítást felszerelni. A fényérzékenység, valamint a  mozgásérzékelő egységnek az érzékelési szöge is fontos szempont a mozgásérzékelős lámpa kiválasztásánál.
  2. Ha megtaláltuk és megvásároltuk a legmegfelelőbb modellt, fel kell szereljük a lámpa rögzítő szerkezetét a kívánt helyre, azaz a falra, vagy a plafonra.
  3. Miután ezzel megvagyunk, megkezdhetjük a mozgásérzékelős lámpa elektromos hálózatba történő bekötését

 

Mint minden villanyszerelési munka esetén, a legfontosabb teendő, hogy áramtalanítsuk a vezetékeket! Ha ez megtörtént, elkezdhetjük a mozgásérzékelős lámpa bekötését. 

 

A villanyszerelési munka része megegyezik egy hagyományos lámpáéval. A bekötéséhez kössük össze a megfelelő vezetékeket egymással. Földelést a földeléssel, fázist a fázissal és a nullát a nullával. Állandó fázis kell hozzá, erre nagyon figyeljünk!

Ha a villanyszerelési munkákkal végeztünk, szereljük fel a lámpát a rögzítő szerkezetre. Ha ezzel megvagyunk, visszakapcsolhatjuk az áramot. 

 

Ha a villanyszerelés távol áll tőlünk, semmit sem tudunk róla, a biztonság érdekében mindenképpen célszerű szakember segítségét igénybe venni!

 

Mozgásérzékelős lámpa bekötése utáni beállítás

A lámpán található tekerő gombokkal típustól függően általában kettő vagy háromféle tulajdonságot állíthatunk be. Beállíthatjuk a világítás időtartamát, azaz, hogy mennyi ideig világítson az izzó felkapcsolódás után. Megadható a fényérzékenység, azaz, hogy milyen fényviszonyok mellett kapcsoljon be. Szabályozhatjuk még a mozgásérzékelő érzékenységét, így elérhető, hogy egy madártól, vagy kutyától ne kapcsoljon be feleslegesen a lámpa.

 

Ha a mozgásérzékelős lámpa bekötése vagy beállítása során nehézségbe ütközik, vagy a villanyszerelés nem az Ön asztala, keressen minket bizalommal, örömmel segítünk!

Írjon e-mailt: ferfikez@gmail.com, vagy hívjon minket még ma!  06 20 572-1788