A fürdőkádat gyakran rosszul helyezik be. Miről tudjuk megállapítani, hogy gond van? Ennek több jele is lehet:

 1. Mozog a kád amikor belelépünk
 2. Ázást okoz, de ez legfőképp akkor vehető észre, ha alatta egy másik helyiség található
 • az ázás lehet attól, hogy a lefolyó részen mozog és szétcsúszik a cső
 • rosszul van szigetelve a fal és a kád között és a víz beszivárog

Figyeljünk arra, hogy a kád és a fal közötti szigetelés penészedés gátló sziloplaszttal történjen, így a későbbiekben elkerülhető a nedves helyen megjelenő csúnya fekete penész. A kád sziloplasztozást követően ügyeljünk arra, hogy 24 órán belül ne érje víz.

Konyhai és vizes helységek tömítéséhez, használjon un. szaniter szilikonokat,  melyek tartósan ellenállnak a gombásodásnak. Kerámia felület és acél kád esetén használhatja a hagyományos ecetsavas termékeket, de akryl, horganyzott és PVC felületekhez kizárólag neutrális szilikont használjon.

Így tudja otthon kicserélni a régi szilikon tömítést:

Felület előkészítés:

 • Először távolítsunk el a régi sziloplasztot éles késsel vagy eszközzel. Ez legtöbbször nem nehéz, a szilikonok gyakran meglazulnak az ilyen felületeken.

Fürdőkád régi szilikon tömítés eltávolítása

 •  Amennyiben a tömítőanyag nem távolítható el mechanikusan a felületek sérülése nélkül, használjon szilikon eltávolítót, az anyag fellazításához.

Fürdőkád régi szilikon eltávolítása után tisztítsuk meg a felületet

 • Miután eltávolítottuk a szilikont a hézagokból, óvatosan távolítsunk el minden port vagy egyéb szennyeződést a felületről, mosószeres vízzel ( egyéb kemikáliák  használatát kerüljük el, mert megmarhatják a felületeket)
 • Következő lépésben a kapcsolódó felületek megóvása miatt maszkoló szalaggal (festésnél használt) ragasszuk le a tömítendő terület környezetét, melyet  a munka végeztével azonnal eltávolíthat.

Szilikonozás

 •  Vigye fel a szilikont kis többlettel szilikon kinyomó eszközzel a résekbe
 •  Dolgozza el a felületet a bőrösödés előtt ( 3-5 perc) mosószeres, szappanos,  spatulával
 •  Eldolgozás után azonnal húzza le a maszkoló szalagot finom mozdulattal, majd várjon amíg a szilikon teljes keresztmetszetében kiköt.

Fürdőkád szilikon tömítésÚj szilikon tömítés

 Hasznosnak találta cikkünket, akkor olvasson tovább, mert ezek is érdekelhetik: