Biztos mással is előfordult, hogy lefolyó szagot érzett a mosógépből, pedig tisztának hitte. Mi lehet ilyenkor a gond? Ez a probléma főként 5 évnél régebbi gépeknél fordul elő. Kitisztítjuk, csillog-villog kívül belül, már átmostuk, főzőprogramot indítottunk, akkor mi lehet a baj?

Hogyan tartsuk karban mosógépünket?

A mosógép szennyíz kivezető csöve a hibás!!!

Mi is történt valójában? Kitakarítjuk a gépet és azt gondolnánk ezzel kész is van a dolog az átmossa a csövet is, de ez sajnos nem így van. Időnként a cső cserére szorul, annak ellenére, hogy nem folyik és kívülről láthatólag minden rendben van. Az évek alatt nagyon sok zsíros, adalékos szennyeződés tapad meg benne. Ezért, nem árt 5 évente kicserélni a csövet, ami egyébként 1-2 ezer forintból megoldható és nagyobb barkácsáruházban, vízszerelési boltban beszerezhető. Mielőtt még vásárolni indulnánk érdemes megmérni a jelenlegi cső hosszát, mert különböző méretekben kaphatók a csövek.

Amikor megvettük a csövet, mi magunk is kicserélhetjük, mert legtöbb esetben kézzel letekerhető!

Hogyan tartsuk karban a mosógépünket, olcsón

  1. Havonta öntsünk 2-3 dl 20%-os ecetet a gépbe és 60 fokon mossuk át.
  2. Félévente tegyünk 10-20 dkg trisót a gépbe és indítsunk el egy 90 fokos programot, a mosási program közepén kapcsoljuk ki és hagyjuk benne a vizet legalább 4-6 órán keresztül. Utána indítsuk el és hagyjuk lejárni a programot.
  3. Elöltöltős mosógép esetén mosás után nézzük meg az ajtó gumijánál összegyűjtött tárgyakat.
  4. A merevítős melltartót tegyük mosózsákba vagy akár egy kispárna huzatba, mert ha kijön a merevítő gondot okozhat a gépben (akár a szivattyú is tönkre mehet) és nem biztos, hogy mi magunk ki tudjuk szedni. (Volt már rá példa, hogy hullám csatt égette le a szivattyút, de szedtünk már ki melltartó merevítőt, szöget és egyéb oda nem illő dolgot ügyfeleink mosógépéből)

Tetszett a cikkünk? Ezek is érdekelhetik:

/furdokad-szilikon-tomites-csere/

/igy-elozzuk-meg-a-dugulast/

/mosogatogep-tisztitas-vegyszermentesen-es-olcson/