Állandó vízszivárgás a WC csészében, hallani és látni is lehet: vasasabb víznél ennek már látható jelei is vannak.

Ekkor a WC tartály vízkőtelenítése következik. Ne halogassa sokáig, mert sok víz el tud folyni feleslegesen néhány nap alatt is!

WC tartaly vizkotelenitese

Ha könnyen hozzáfér a WC tartályhoz akkor házilag is megoldható a WC tartály vízkőtelenítése. Most a falon kívül elhelyezkedő WC tartályok vízkőtelenítését mutatjuk be.

Ennek lépéseit megmutatjuk egy videó felvételen is, illetve némi kiegészítéssel pontokba szedve is felsoroljuk.

 

A WC tartály vízkőtelenítésének a lépései

  1. Elzárjuk a WC sarokszelepet, ahol a víz bemegy.
  2. Leöblítjük  a WC tartályt, hogy az összes víz kifolyjon.
  3. Levesszük a WC tartály fedelét.
  4. És rácsodálkozunk, hogy milyen koszos. Viszont problémát csak a vízkő okoz a töltőszelepnél. Ha ez vízköves, nem tud lezárni rendesen, és állandóan tölti a tartályt vízzel. Nem kevés vizet elpocsékolva ezzel feleslegesen.
  5. A vízbemenő flexi csövet lazítsuk meg, és vegyük le, hogy jobban hozzáférjük a WC tartályhoz. Vigyázat, van még víz a csőben!
  6. A WC tartályon kívül helyezkedő anyát meg kell lazítani, majd levenni, mivel ez tartja belülről a töltőszelepet a helyén.
  7. Ezután a töltőszelepet kiemeljük a helyéről, óvatosan, mert van benne egy kis víz még.
  8. Ecettel, vízkőoldóval, a lerakódás makacsságától függően valamivel leoldjuk a vízkövet.
  9. Visszahelyezzük a WC tartályba a megtisztított szelepet, kívülről ráhelyezzük az anyát, ezzel rögzítjük a helyén a szelepet.
  10. Végül a töltőcsövet kell visszacsavarni a tartályra, és kinyitni a vízcsapot. Készen vagyunk a WC tartály vízkőtelenítése.!

 

Milyen gyakran kell a WC tartály vízkőtelenítését elvégezni?

Általában elég a WC tartály vízkőtelenítését évente elvégezni. Újonnan beszerelt WC-k esetében se halogassuk, 2 év után csináljuk meg.

Következő cikkünkben a beépített WC tartályok vízkőtelenítését mutatjuk be. A külső típushoz képest, a beépítettek tovább bírják meghibásodás nélkül, ritkábban kell őket szervizelni is. Cserébe viszont az egy kcisit bonyolultabb művelet.

Telefonon itt tud elérni minket: 06 20 572-1788