Amikor elkészültünk a laminált padló lerakásával, már csak meg kell koronázni a jól sikerült padlóburkolást a befejező lépéssel, ami a szegőléc lerakása. A bökkenő csupán az, hogy a falak többnyire nem egyenesek, és nincs derékszög, ahol kellene. Egy görbe falhoz sokkal nehezebb pontosan odailleszteni a szegőlécet. Ekkor ugyanis kisebb – nagyobb hézagok látszanak ki a szegőléc tetejénél.

 

Szegőléc lerakása optimális esetben

Egyenes fal esetén csak megkenjük sziloplaszttal a szegőlécet, és az előzőleg már portalanított felülethez illesztjük, és kivárjuk a száradási időt.
Mi sziloplasztot használunk a ragasztáshoz, mert az építési ragasztó nem fogta meg ilyen jól a szegőket, többször volt vele probléma, míg a szilónál nem tapasztaltunk ilyet. A szegőléc lerakása során 24 óra száradási időt szoktunk kivárni.

 

Szegőléc lerakása görbe fal esetén

szegolec lerakasa

Ez az igazi kihívás, hogy az utolsó mozzanattal ne rontsuk el a padlóburkolatot, jól illeszkedjen a szegőléc az egyenes szakaszon és a sarkokban is. 

  1. Itt szintén sziloplasztot használunk a ragasztáshoz, és a odaillesztjük a szegőlécet a “kiálló” falszakaszokhoz, ahová fel tud feküdni. 
  2. Ahol nem ér hozzá a szegőléc a falhoz, ott törölközőre valamilyen nehezéket teszünk, amivel jól oda tudjuk szorítani a szegőlécet a falhoz, anélkül, hogy bármit is megsértenénk.
    Tipp: a legjobb nehezék nekünk néhány térburkoló, aminek a magassága és a súlya is megfelelő egy ilyen művelethez. Nem szabad túl magas súlyokat használni, célszerű az aljánál “megnyomi” a laminált szegőlécet.

 

Miután megszáradt a lerakott szegőléc (24 óra), már nem látszik hogy görbe a fal, mert a szegőléc is felvette azt az egyenetlenséget.

 

Szegőléc felrakása pattintós módszerrel

Kapható olyan tartó a szegőléc felszereléséhez, amiket fel kell fúrni vagy ragasztani a falra, és ebbe kell bele pattintani a szegőlécet. De ezzel a módszerrel sem lehet tökéletes illeszkedést elérni, lesznek kisebb – nagyobb hézagok a szegőléc tetejénél. Ekkor sziloval vagy mestertapasszal szoktuk a réseket eltüntetni, de ide minden esetben biztos kezű mesterre van szükség, aki egyenletesen végig tudja húzni a tömítő anyagot.

Ezermester csapatunk bármilyen módszerrel lerakja Önnek a szegőlécet, ami adott esetben a legjobban és legszebben kivitelezhető.

Hívjon minket még ma!  06 20 572-1788