Előfordult már Önnel, hogy megtetszett egy polc, megvette és amikor hazavitte akkor döbbent rá nincs aki felszerelje? Nézegette egy darabig, majd úgy döntött megbirkózik a feladattal! Itt vannak a lépések, hogy elkerülje a kudarcot

  1. Az első és legfontosabb, hogy kiválasszuk a megfelelő tiplit és csavart. Legtöbbször a hozzáadott csavarok nem megfelelőek. Válasszunk a falhoz és a polcon tárolt dolgok súlyának megfelelő méretű csavart. Inkább válasszunk drágább, de megbízható minőségű tiplit és csavart, mert ez fogja tartani a polcot és a rajta lévő dolgokat.

    polcfelszerelés

  2. Pontosan mérjük ki a polc helyét a falon, figyeljünk, hogy vízszintes legyen.
  3. Készítsük elő a fúrót, figyeljünk arra, hogy a falhoz és a csavarhoz megfelelő méretű fúrószárat válasszunk. Érdemes a fúrószáron bejelölni (pl. szigetelő szalaggal) a tipli hosszát, hogy megfelelő méretű legyen a furatunk hossza.
  4. Mindig tartsuk merőlegesen a fúrót!
  5. Abban az esetben, ha véletlenül betonvasba ütköznénk, lehet egy kicsit dönteni a fúrón, hogy a megfelelő furatot tudjunk készíteni a polcnak.
  6. Ezután felszerelhetjük a polctartót, figyeljünk arra, hogy a csavar fejét ne tegyük tönkre a csavarhúzóval, mert akkor később nehéz lesz leszedni.
  7. A legvégén pedig felkerülhet a polclap, melyet csavarozás előtt még ellenőrizhetünk vízmértékkel.