Előfordulhat, hogy szeretnénk holmijaink tárolására új polcot felszerelni, azonban nem tudunk, vagy nem akarunk a falba fúrni. A polc rögzítés fúrás nélkül is megoldható, de igényel némi kompromisszumot. 

A fúrás nélkül rögzített polc terhelhetősége jóval alacsonyabb, mint a tiplivel, és csavarral felszerelt polc teherbírása. Cserébe azonban megkíméljük magunkat és a szomszédokat a fúrás okozta zajtól és portól. 

polc-rogzites-furas-nelkul-2

 

Polc rögzítés fúrás nélkül csempére

A csempét sok esetben nem szívesen fúrják meg, mert szakértelem nélkül könnyen elpattanhat, eltörhet. Ha nem megfelelően lett felrakva a csempe, a fúrástól akár le is potyoghatnak a falról. A fürdőszobába, vagy ahol a falat csempe borítja, a polc rögzítése fúrás nélkül is könnyen elvégezhető.

Sokféle tapadókoronggal ellátott tárolót, polcot kínálnak a lakberendezési üzletek, így szinte biztos, hogy találhatunk a céljainknak megfelelőt. A felszerelése igen egyszerű, a tapadókorongot kicsit nedvesítsük meg, és erősen nyomjuk a csempére. 

A tapadókorongos polcok csak kis súlyt bírnak el, de remek megoldást jelenthetnek a fürdőszobában a tusfürdők, szivacsok és egyéb fürdőszobai kellékek tárolására. 

 

Polc rögzítés fúrás nélkül falra

A falra polcot rögzíteni fúrás nélkül jóval nehezebb feladat, mint csempére. Könyvek, vagy nehezebb berendezési tárgyak tárolására fúrás nélkül nem ajánlott a polc rögzítése, mert szinte biztosan le fog szakadni. Ez nem csak a tárgyaink sérülését okozhatja, de könnyen a fejünkre is eshet, így balesetveszélyes is lehet. 

Ha a polc, amit szeretnénk rögzíteni elsősorban dekorációs célokat szolgál, és csak néhány képet, vagy könnyű dísztárgyat helyeznénk el rajta, rögzíthető fúrás nélkül is. Javasolt azonban inkább tiplivel és csavarral rögzíteni a biztonság érdekében. 

polc-rogzites-furas-nelkul

Ha semmi esetre sem tudjuk a polc rögzítését fúrással megoldani, néhány lehetőség rendelkezésünkre áll:

  • Szilikon ragasztó
  • Kétoldalú ragasztószalag (megfelelő teherbírással)
  • Tépőzár

 

Fontos, hogy a polc rögzítés fúrás nélkül, csak könnyű polcok felszerelésére használható. Az így felszerelt polcok teherbírása töredéke a tiplivel és csavarral rögzítettekének.

Ha a polc rögzítés fúrás nélkül nem segít, és szüksége van szakszerű segítségre, hívjon minket, örömmel segítünk felszerelni a polcot! 06 20 572-1788

 

Kép forrás: https://webimg.praktiker.hu/_upload/images/praktiker_catalog/190208/600×600/190208_01_tesa-powerbond-ketoldalas-kulteri-rogzitoszalag-15m.png