polc otletek

Kell egy polc otthonra, a szobába, konyhába, fürdőbe, nappaliba,

  • hogy legyen mire pakolni
  • mert üres az a fal
  • mert ott jól mutatna
  • mert más nem fér oda

 …és még sok más indokunk lehet, hogy miért kell polcot felszerelni. Polc ötleteket rengeteget találunk, ha felültjük az internet tárházát, ezt tettem most én is, szétnéztem egy kicsit a Pinteresten. 

 

A bőség zavarával szembesültem hirtelen, így igyekeztem kategorizálni a polcokat, a készítésük alapján. 

 

DIY polc ötletek, avagy csináld magad

 

Ez a kedvencem. 😊 Igazából csak a fantáziánk szab határt, hogy miből lehet polcot készíteni. 

Állandóan trendi a raklap polc, de egy létra, egy láda, egy régebbi komód, lóca, síléc, gördeszka – bármi lehet a polc felülete – csupán a megfelelő és biztonságos felfogatásról kell nekünk  gondoskodni.

 

polc haromszog

 

Kész polcok

 

Számtalan verzió létezik a készen vásárolt polcok piacán is. Mielőtt belevágunk a vásárlásba, gondosan tervezzük meg, hová kerül a polc és mit szeretnénk rajta tárolni. Fontos azt is figyelembe venni, hogy ténylegesen teherbíró legyen (mint nálam az irodában), vagy csupán dekorációs jelentőséggel bír, és elég, ha kényelmesen elfér rajta egy kis kép és a kislámpa – ez utóbbi mondjuk vezeték nélküli, hacsak nem gondolkoztunk előre és közvetlen ott a konnektor a polc mellett.

polc kerettel

Tervezett – beépített polc ötletek

 

Elsőre talán furcsán tűnik, de mióta összefutottam néhány lakberendezővel és a saját bőrömön tapasztaltam mennyire jó ötleteik vannak, és mennyire másként látják ők az adott helyet mint én, arra jutottam, érdemes felkeresni valakit, aki segít a személyre és helyre szabott tervezésben – főleg, ha egy nagy értékű polcrendszerről van szó. 

polc sarok

polc epitett

 

Persze mi magunk is megtervezhetjük, sőt még a méretre vágást is el tudjuk intézni könnyedén a legtöbb lapszabászatban, ha bútorlapból készül a polcunk. Aztán a felszereléssel bátran keressék akár az ezermester csapatunkat is. 🙃

 

Ez csak egy kis ízelítő volt a polcok sokszínűségéből. A bátrabbak nyugodtan neki is állhatnak a tervezésnek és a megvalósításnak. Ha saját kezűleg szeretnék felszerelni, akkor olvassák el hogyan szerelnek a fiúk polcot. De ha kedvük van, nyugodtan osszák meg velünk a Facebook oldalunkon

 

A cikkben található képek a Pinterestről származnak.