Egy pár szobanövény igencsak fel tudja dobni a lakást, viszont legtöbbjükkel ha nem foglalkozunk, hamar elszáradnak. Az elszáradt növénynél pedig a nulla növény is esztétikusabb, nem is beszélve arról, hogy sokszor szívfacsaró végignézni, ahogy a szép zöld növényünk elpusztul.

Mit tegyen az, akinek nincsen ideje gondoskodni a növényekről (vagy csak annyira szétszórt, hogy elfeledkezik róluk), de mégis szeretne egy kis zöldet a szobájában? Ezen a héten öt olyan szobanövényt mutatunk be, amelyek minimális gondozást igényelnek, igazi túlélők!

5. Zöldike

A Chlorophytum comosum, azaz a zöldike rendkívül gyorsan nő és növeszt sarjakat, amiket leválaszthatunk és elültethetünk. Így hamar be tudjuk zöldíteni a szobánkat és mindössze a világításra kell figyelni, locsolni elég hetente egyszer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Aloe vera

Ez az ismert kozmetikai alapanyag szobanövényként is abszolút megállja a helyét. Még közvetlen fényt sem igényel, inkább a közvetettet szereti. Vizet is csak egy vagy akár kéthetente kell adnunk neki.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Sárkányfa

A tarka dracéna, más néven sárkányfa szintén egy közvetett fényt, félhomályt kedvelő növény. Túlöntözését kerüljük, földjét tartsuk nyirkosan és minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál kevesebbet öntözzük. Vegyük figyelembe, hogy a növény kutyák és macskák számára mérgező, így ne telepítsuk olyan helyre, amit házi kedvenceink számára hozzáférhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Szobafikusz

Az eperfafélék családjába tartózó Ficus elastica, köznapi nevén szobafikusz egy elegáns növény, ami akár harminc (!) méterre is meg tud nőni. Persze, ha nincs harminc méter belmagasságunk, akkor metszéssel könnyen kordában tudjuk tartani a fikuszt. Öntözése egyszerű, a legnagyobb melegben is csak két-három naponta szükséges, illetve időnként érdemes letörölni a port a leveleiről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Bromélia

A gyönyörű bromélia is csak két-három naponta igényli az öntözést, illetve könnyen megmenthető növény, az új hajtásokat elültetve könnyen “klónozható”. A hideg levegőt nem szereti, a szobahőmérséklet tökéletes neki.

 

Forrás: http://www.goodhousekeeping.com/home/gardening/advice/g1285/hard-to-kill-plants/