Kevés nagyobb szamárságot hallottam életemben, mint hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet.

 

Persze leggyakrabban akkor hallottam ezt a Petőfitől származó szállóigét, amikor gyerekkoromban édesanyám a hozzánk közeli virágosnál már legalább egy órája csevegett a virágkötő nénivel, én pedig rég befejeztem a legfrissebb Garfield-füzet olvasását és unalmamban szívesebben bementem volna a kispesti temetőbe nézelődni, mint hogy az előtte levő sivár placcon ücsörögjek.

 

Micsoda badarság, gondoltam. Ha a rendőrség valamilyen ügyben egy postást és egy virágárust gyanúsít, akkor mindig a postás fog rács mögé kerülni, a jó virágos pedig szabadon távozhat? Úgy tűnik, hogy még Petőfinek is voltak gyengébb pillanatai.

 

Ezen a héten azoknak szeretnénk kedveskedni öt dekorációs tippel, akik nem feltétlenül rossz emberek, viszont nem élnek-halnak a virágokért, növényekért, vagy esetleg nincs idejük gondozásukra, így inkább más megoldást választanának belső terük feldobására.

5. “Élő” fa könyvespolc

 

Rengeteget javíthat a szoba összképén, ha helyenként ki merünk törni a vízszintesek és függőlegesek katonás rendjéből. Ez az egyszerűen megvalósítható “élő” fa könyvespolc nagyszerű lehetőséget kínál erre – és megvan a maga romntikája is azzal, hogy a kivágott fa, amiből a polcrendszer készült, végül egy új faként él tovább.

 

Forrás:http://kobieceinspiracje.pl/dekoracje/49265,fantastyczna-polka-na-ksiazki.html

 

 

 

 

 

4. Kavicskép

 

Unalmasak már a festmények és fényképek? Természetközelibb élményre vágyik, de a növényektől ódzkodik? CSináljon képet kavicsból! A feladat egyáltalán nem bonyolult, mindössze egy kis kreativitásra, ragasztóra és persze egy hosszú sétára lesz szüksége olyan helyen, ahol nagy a kínálat kavicsokból.

 

Forrás: https://www.facebook.com/livemastercom/

 

 

 

 

3. Dominóra

 

Faliórára végtelen és egy variáció létezik, a pofonegyszerűtől egészen a túlkomplikáltig. Ez a számlapot dominókkal helyettesítő megoldás olcsó, letisztult és impozáns.

 

 

 

 

 

2. Levélnyomat

 

Mégiscsak hiányoznak a növények, viszont még mindig nem vállalna be egy valódit? Mielőtt lehangoló művirágokkal pakolná tele lakását, érdemes megfontolni a lenyomatok készítését. Ezzel a módszerrel könnyen becsempészhetünk a szobába egy kis természetes motívumot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Polcasztal

 

Újabb példa arra, hogy egy esztétikus elem lehet egyben praktikus is! Ez a polcnak álcázott asztal könnyűszerrel összerakható és feldobható akár festéssel akár lakkal. Dekoratív, mégis hasznos. Hasonlót már Magyarországon is be lehet szerezni kedvező áron, vagy akár tőlünk is megrendelheti. A felszerelésben is számíthatnak ránk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha hasznosnak találta cikkünket, kérjük, ossza meg ismerőseivel, barátaival!