Hűtőszekrény, sűtő, mosogató, edényszárító, szemetes, különféle konyhagépek, egy szekrény a tányéroknak és egy másik a hűtést nem igénylő hozzávalóknak. Ez az “alapfelszerelés” szinte mindegyik konyhában megtalálható, viszont sokat közülük teljesen el is foglal.

És ha mosogatógépet szeretnénk vásárolni? Esetleg néhány új konyhagépet? Ha nincs több hely, akkor sem kell kétségbeesni. Mutatjuk, hogyan spóroljon egy kis helyet a konyhában néhány ügyes trükk segítségével!

5. Függő gyümölcstartó

Egy függő gyümölcstartóval rengeteg, addig kihasználatlan helyet állíthatunk a konyha szolgálatába. Persze senki nem kötelez minket, hogy gyümölcsöket tároljunk benne, kigyűjthetjük akár a különböző szintekre fűszereinket is. Sok helyen kapható termékről van szó, de IDE kattintva azt is megnézheti, hogyan kell otthon összerakni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 4. Papírtörlő tartó

Sokunknak van álfiók a konyhaszekrényében, ami gyakorlatilag semmire sem jó. Vagy mégis? Egész sok helyet megspórulhatunk, ha a használhatatlan álfiók helyére vízszintesen beépítünk egy papaírtörlő tartót.

Forrás: http://www.hometalk.com/14515697/q-in-drawer-paper-towel-cubby

 

 

3. Fűszer a cipőtartóban!?

Kicsi a kamra? Nincs kamra, csak egy dugig pakolt konyhaszekrény? Egy olcsón beszerezhető textil cipőtartó segítségével kihasználhatjuk az ajtó felületét is, így ráadásul könnyebben is tudunk hozzáférni fűszereinkhez.

Forrás: http://www.house-organization.com/pantry-organization/

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Fedőtartó

A lábasfedők hatalmas kavarodást tudnak okozni a kis konyhák szekrényeiben. Itt egy könnyen megvalósítható megoldás a problémára: szereljünk egyszerű akasztókat az ajtóra és már kész is a tartónk!

Forrás: http://www.coco29.com/diy-kitchen-storage-ideas-for-small-spaces/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Kerekes kamra

 

Tízből legalább hét konyhában van valahol egy kisebb vagy nagyobb rés, általában a hűtőszekrény és a fal között. Ha kicsi a konyháni, akkor ez a kis hézag aranyat érhet helytakarékosság szempontjából. A kerekekkel felszerelt polcos állványon tárolhatunk üvegeket, konzerveket vagy bármi mást! Az állvány elkészítési útmutatójához kattintson IDE.