Így október elején pont hátravan néhány olyan nap az évből, amikor még ki lehet menni vacogás nélkül dolgozni a kertbe. A vállalkozó kedvűek most akár be is pótolhatják azt a kertátalakítást, amit egész nyáron meg akartak csinálni, de valahogy sosem tudták rávenni magukat a nagy hőségben.

Mielőtt nekifognánk az átalakításnak, mindenekelőtt kelleni fog nekünk egy terv: mi szeretnénk, hogy maradjon és min változtassunk? Ha konkrétan megvan már az elképzelés, akkor át kell venni, hogy milyen jellegű és nehézségű munkát fognak igényelni az átalakítás egyes lépései. Mihez érdemes szakember segítséget igénybe venni és mit tudunk megcsinálni mi magunk?

Ha néhány növény ültetéssel vagy a régiek átültetésével kívánjuk csak elhozni a változatosságot a kertünkbe, akkor nem feltétlenül van szükségünk szakemberre. Sok növény gondos ültetése fárasztó és hosszadalmas munka lehet, de egyszerű földi halandók is el tudják végezni. Ilyenkor ősszel érdemes haszonnövényeket ültetni: brokkolit, zellert, káposztát, hagymát, sárgarépát, salátát, retket, céklát és sütőtököt.

Ha szegélykövezésben és hasonlókban gondolkodunk, akkor már megfontolandó a szakember hívása. Egy egyszerű szegély lerakása ugyan nem igazán okozhat gondot, viszont ha nagyobb volumenű kőlerakásról van, akkor azt az ehhez értők sokkal precízebben tudják megoldani. Nem beszélve arról, hogy ebben az esetben a nehéz fizikai munkát is megússzuk.

Van aki mer nagyot álmodni és nem áll meg a szegélykövezésnél, terepet szeretne rendezni. Tereprendezésnél, főleg ha nagy területű kertről van szó, mindenképpen javallott a szakértők bevonása, ugyanis olyan a talaj egyenletességéhez szükséges méréseket legtöbbünk nem tudja elvégezni. Ez kiemelten fontos akkor, ha gyepszőnyegben gondolkodunk, ahol a legkisebb egyenetlenség is rendkívül le tudja rontani a kert összképét.

Hívjon minket: 06 20 572-1788 !