A nyomógombos wc tartály szerelése egy kis műszaki érzékkel könnyen elvégezhető akár házilag is. Megnehezíti a munkát, hogy némely esetben az alkatrészekhez nehéz hozzájutni. Előfordulhat, hogy közel olyan magas valamelyik alkatrész ára, hogy a wc tartály szerelése drágább, mint egy olcsóbb, új tartály beszerzése.

nyomogombos-wc-tartaly-szerelese

A nyomógombos wc tartály szerelése alapvetően két-három ok miatt válhat szükségessé. A wc tartályok felépítése igen hasonló egymáshoz. A legtöbb esetben vagy a beeresztő szelep, vagy a leeresztő szelep hibásodik meg.

 

A nyomógombos wc tartály szerelésének leggyakoribb okai:

  • A tartályból folyamatosan szivárog, vagy folyik a víz a wc csészébe
  • Nem zár el a víz, amikor megtelik a tartály
  • Lassan tölt a tartály
  • A nyomógomb nem működik
  • Szivárog a víz a tömítésnél

 

Nyomógombos wc tartály szerelése, ha szivárog a víz

nyomogombos-wc-tartaly-szerelese-2

Ha a tartályból folyamatosan folyik a víz, annak két oka lehet. A wc tartály szerelése, szétszedése előtt első lépésként mindig zárjuk el a wc tartályba befolyó víz szelepét. Ha megszűnik a szivárgás, akkor a beeresztő szelep hibásodott meg. Azaz, a víz nem záródik el, ha eléri a kívánt szintet a wc tartályban lévő víz. 

 

Ha továbbra is szivárog a víz, akkor a leeresztő szelep tömítésével van gond. A wc tartály leeresztő szelepe belül üreges, biztonsági okból. Ha a beeresztő szelep meghibásodik, azaz nem zár el, így a víz a wc-be folyik le ahelyett, hogy a tartály oldalán folyna ki. Ahol a leeresztő szelep illeszkedik a tartály aljához, egy tömítés zárja el a víz útját, hogy ne folyjon le a víz a wc-be folyamatosan. Ez a tömítés idővel elhasználódhat, így folyamatosan szivárog mellette a víz, cserélni kell.

 

Ha a wc tartály folyamatosan tölt, annak egészen biztosan a beeresztő szelep meghibásodása az oka. A tartályban lévő úszót, amely elzárja a szelepet, ha eléri a kívánt vízszintet, érdemes megpróbálni beállítani. De igen valószínű, hogy cserélni kell a szelepet.

 

Ha a wc tartály szivárog a porcelán csésze és a tartály között, akkor a tömítés okozza a problémát. Nincs más megoldás, ki kell cserélni a tömítést és a gond megoldódik.

 

Nyomógombos wc tartály szerelése töltési, öblítési hibák esetén

nyomogombos-wc-tartaly-szerelese-3

Amikor a wc tartály lassan tölt, rendszerint a beeresztő szelep dugulása okozza a hibát. A nyomógombos wc tartály szereléséhez, ha ez a hiba áll fenn, ki kell szedni a beeresztő szelepet, majd teljesen szétszedni. A szelep alkatrészeit megtisztítani, majd összeszerelni. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor cserélni kell a beeresztő szelepet. Ritka esetekben, főképp régi társasházakban előfordulhat, hogy a víznyomás nem elegendő a vezetékben, és ezért tölt lassan a tartály.

 

Ha a nyomógombos wc tartály szerelése a gomb meghibásodása miatt válik szükségessé, valamely alkatrész eltörött az öblítő berendezés gombjában. Ezt cserélni szükséges,ebben az esetben nincs más mód a hiba elhárítására. 

 

A nyomógombos wc tartály szerelése nem mindig egyszerű feladat, ha segítségre van szüksége, hívjon minket, örömmel segítünk!

Hívjon minket még ma!  06 20 572-1788

 

Kép források: https://www.domotorkft.hu/images/products/metszeti-kep-1432655920.jpg

https://www.domotorkft.hu/images/products/12-1430923518.jpg