Amennyiben megvannak a szükséges kiállások, egy mosógép bekötése nem nagy feladat. Ez igaz ez elöltöltős, és felültöltős változatára is.  A cipelés és helyre tétel része kíván némi (férfi) erőt, de ha ezeken túljutunk, akkor egy kis segítséggel, iránymutatással már könnyen be lehet kötni. Nézzük a lépéseket, nehogy valami fontos dolog kimaradjon.

Mosogep bekotese

Mosógép bekötése – kicsomagolás

Ezt szinte feleslegesnek tűnik leírni, de van egy kardinális pont az új gépek esetében, a dob rögzítésének eltávolítása.

Addig is ki kell csomagolni a mosógépet. Ha van tároló helyünk, és tudjuk, hogy hamarosan költözni fog a mosógép, akkor célszerű óvatosan kivágni a fóliát, hevedert, és megőrizni a hungarocell részeket. Ellenkező esetben gondoskodjunk róla, hogy ezek a szelektív hulladékba kerüljenek.

A vízbekötő cső a kezelési útmutató is általában a dobban van elhelyezve. Éppen ezért ürítsük ki a dobot teljesen!

 

Dob rögzítés eltávolítása mosógép bekötése előtt

A csavarok bent felejtése komoly károkat okozhat indításkor!  Ezek a csavarok a dobot a helyén tartották szállítás közben, hogy ne sértse meg a mosógép belsejét. Jó őket megőrizni, egy későbbi szállításhoz (pl.: egy javítás miatti szállítás), de a napi mosáshoz nincs rá szükség.

  • Felültöltős mosógép esetén: A mosógép fedele alatt lehet hungarocell dobrögzítő,  amit a fedél felnyitása után tudunk kiemelni. Hátul a mosógépnél pedig megtaláljuk a dobrögzítő csavarokat. A felső csavar eltávolítását hagyjuk utoljára.
  • Elöltöltős mosógép: Itt hátulról tudjuk kivenni a csavarokat. A tartozékok között találhatunk kis kupakot, melyekkel a csavar helyét be lehet dugni.

 

Mosógép bekötése – elhelyezés

Három helyre kell elérniük a mosógépünk nem túl hosszú vezetékeinek:

  1. áramkábel – legyen a gép közelében konnektor
  2. kifolyócső / ürítő cső – szennyvízcsőhöz kiállás a falon (vagy csap alatt), vagy alapvető tartozék egy műanyag idom, mellyel könnyen a kád szélére akasztható az ürítőcső. Ekkor minden egyes mosásnál ellenőrizzük, hogy helyén legyen.
  3. vízbekötő cső / befolyó cső – ezen keresztül jön a hideg víz a mosógépbe

Tipp: A menetes lábak segítségével tegyük vízszintbe a mosógépet! Így kevésbé fognak elmozdulni centrifugálás közben.

 

Mosógép bekötése – vízbekötőcső bekötése

Általában a falon, vagy a csap alatt található a kiállás, amire rá kell kötni a vízcsövet. Könnyen felismerhető, hogy a cső melyik végét kell a mosógépre, és melyiket a kiállásra kötni.

Bekötés után ellenőrizzük a tömítéseket a mosógép vízcsövénél, és nézzük meg, szivárog-e valahol a víz.

 

Mosógép bekötése – kifolyócső bekötése

A falon található kiálláshoz célszerű bilinccsel, gyorskötözővel rögzíteni a kifolyó csövet, nehogy leessen, és elárassza a lakást.

 

Mosógép bekötése – áram alá helyezés

A biztonság kedvéért földelt konnektorba kell bedugni a mosógépet. Győződjön meg róla, hogy az Ön konnektora is ilyen!

Áram alá helyezés előtt mindig várni kell min. 4 órát,  ha hideg helyről érkezett a mosógép.

Ezek után, már csak egy gyors ellenőrzés kell, hogy a dobban nem maradt semmi oda nem illő tárgy, vagy apró pótalktrész, és már indulhat is az első mosás.

 

Amennyiben nem boldogul a bekötéssel, és segítségre van szüksége, keressen minket az alábbi linken: https://ferfikezegyorara.hu/kapcsolat/