Mára már egyre több háztartásban található mosogatógép, azt viszont kevesen tudják hogyan takarítsák olcsón és környezetbarát módon. Sokszor tűnik tisztának a gép belülről, letakarítjuk az ajtót és ezzel azt gondoljuk le van tudva a dolog, de ez NEM ELÉG.

Mosogatógép tisztítása: miért és milyen gyakran tisztítsuk a mosogatógépet?

A szűrő rengeteg koszt rejt amit nem is látunk, ez akár később dugulást is okozhat, előzzük meg a bajt. Legtöbbször a mosogatógép gyártója ajánl hozzá tisztítószert is, ami sajnos elég drága, általában 1.000.- körül mozog, lehet kapni ettől olcsóbban is saját márkás termékeket 500-600 Ft. körüli áron, de van ettől egy jóval olcsóbb vegyszermentes megoldás is. Ezt általában havonta vagy kéthavonta kell elvégezni ugyanúgy, mintha a vegyszeres tisztítószert választanánk. A tisztítás gyakorisága függ attól milyen gyakran használjuk, ha minden nap akkor havonta egyszer mindenképp ki kell takarítani ahhoz, hogy sokáig élvezhessük a segítségét!

Mosogatógép tisztítás lépései?

  • Ürítsük ki a gépet, vegyük ki az evőeszköz tartót is
  • 2 evőkanálnyi szódabikarbónát szórjunk a gép aljába és indítsuk el a legmelegebb programot

Szódabikarbónát szórunk az aljába

  • Amikor lejárt a felső rácsra tegyünk egy kis mélytányérba ecetet 1 decit és indítsuk el ismét a gépet
Tegyünk ecetet a felső rácsra

Tegyünk ecetet a felső rácsra

  • Amikor lejárt vegyük ki a szűrőt a gép aljából, szedjük szét és egy nyeles kefe (pl.: zöldségmosó) és meleg víz segítségével szabadítsuk meg a szennyeződésektől. Ha nagyon sok rajta a kosz, használhatunk mosogatószert, ez leoldja a zsírt.
Koszos szűrő szétszedve

Koszos szűrő szétszedve

A tiszta szűrő

A tiszta szűrő

  • Tegyük vissza a szűrőt és törölgessük le az ajtót kívül belül.
A tiszta gép, használatra kész!

A tiszta gép, használatra kész!

  • Ilyenkor érdemes feltölteni a só és öblítő tartályt is. Én az öblítő helyett 20 %-os ecetet használok, ettől csillogóak a tányérok, poharak, cseppmentesen szárad, nem drága és nem tartalmaz vegyszert.

Élvezzük sokáig a mosogatógépet, mert nagy segítség a konyhában.

Hívjon minket: 06 20 572-1788 !