A mosogatógép bekötése csapra igényel néhány plusz alkatrészt és némi gyakorlatot a barkácsmunkák területén. Ahhoz, hogy ezt a nagyszerű gépet használni tudjuk, biztosítani kell a víz bevezetését a gépbe, valamit a szennyvíz elvezetését. Természetesen áramforrásra is szükségünk lesz. Ha van kiépítve külön víz csatlakoztatási lehetőség a mosogatógép számára, az üzembe helyezése egyszerűbb feladat.

mosogatogep-bekotese-csapra

A mosogatógép bekötése csapra kétféleképpen történhet:

  • sarokszeleppel
  • és csapba épített mosogatógéptöltő szeleppel.

Mindkét módszerben közös, hogy a mosogatótálca lefolyójába, a szifon fölé (ha eredetileg nincsen), be kell építeni egy csatlakozót a szennyvíznek. Ezzel biztosítjuk, hogy a mosogatógép ki tudja üríteni az edények elmosogatása után keletkezett öblítővizet.

A mosogatógépet hideg vízre kell kötni, mivel a berendezés önmagának melegíti fel a vizet a mosogatáshoz. Bármelyik módszert is válasszuk a mosogatógép csapra történő bekötéséhez, a vizet mindkét esetben el kell zárni, és a csapot vízteleníteni.

Mosogatógép bekötése csapra sarokszeleppel

A sarokszelep, ha van, a mosogató alatt található. Erre kötik rá a mosogató csapját. Ha van sarokszelep, azt ki kell cserélni egy kombinált változatra. Ez az eszköz segít nekünk abban, hogy egy elágazást hoz létre, így egyszerre tudjuk a vízvezeték hálózatra rákötni a csapot, és a mosogatógépet is.
A kombinált sarokszelepnek a kimeneti részei általában 3/4 és 3/8 coll átmérőjűek. Az előbbire kössük rá a mosogatógépet, utóbbira a csapot és nyissuk meg teljesen a sarokszelep elzáró csapját.

mosogatogep-bekotese-csapra-sarokszelep

forrás: https://www.gepeszcentrum.hu/mofem_kombinalt_sarokszelep_698?utm_source=google_shopping&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link&gclid=CjwKCAiAu9vwBRAEEiwAzvjq-7i3L2t0dU8Gp4vz6-gJ_rrB84rzA7bg_r7phBaRC_5kq-rKC9-x-BoC7ScQAvD_BwE

Mosogatógép bekötése csapra mosogatógéptöltő szeleppel

Ha nincs sarokszelep beépítve, a mosogatógép bekötés csapra sarokszelep nélkül is megoldható. Ehhez szükségünk lesz egy fali csaphoz való mosogatógéptöltő szelepre. A működési elve gyakorlatilag ugyanaz, mint a sarokszelepé.
A fali csap elé kell beépítenünk, és a segítségével a vizet kétfelé tudjuk elágaztatni. Figyeljünk arra, hogy ezzel kissé távolabb kerül a csap a faltól.
Ha a mosogatógép bekötését a csapra ezzel a módszerrel végezzük, mind a meleg, mind a hideg vizet el kell zárnunk, és vízteleníteni a csapot.
Távolítsuk el a csapot a vezetékről, majd a hideg vezetékre szereljük fel a töltőszelepet, a melegre pedig a toldót. A töltőszelepre kössük rá a mosogatógép vízvezetékét, nyissuk meg teljesen a szelepet, és már készen is van.

mosogatogep-bekotese-csapra-toltoszelep

forrás: https://www.gepeszcentrum.hu/mosogeptolto_szelep_fali_csaptelephez_6722

Ha mindent jól csináltunk, és a sikerese bekötöttük a mosogatógépet a csapra,a mosogatógép szolgálatba állhat.

Ha gondot okoz a mosogatógép bekötése csapra, és segítségre van szüksége, keressen minket, örömmel segítünk!

Hívjon minket még ma!  06 20 572-1788