Arról már egy régebbi cikkben írtam hogyan tudjuk olcsón, vegyszermentesen tisztán tartani /mosogatogep-tisztitas-vegyszermentesen-es-olcson/ nagy barátunkat a mosogatógépet. Most arról írok mi mindent tehetünk bele.

Fontos tudni, hogy a mosogatógép sokkal magasabb hőfokon mosogat, mintha mi ezt kézzel tennénk meg, ezért sokkal tisztábbak is lesznek ezek a dolgok.

A tiszta gép, használatra kész!

A tiszta gép, használatra kész!

Mehet a gépbe a gyerekek legója, a lakás porcelán díszei, virágok kaspója, vázák, radiátorra akasztható párologtató fogkefe tartó, szappan-, és folyékony szappan tartó, mosogatószivacs, páraelszívó rácsa, gáztűzhely rács és a gázrózsa, hűtőszekrény polcai, sütő rácsa, grillrács (kézzel elég nehezen tisztítható).

Ezeket célszerű nem a konyhai mosatlannal együtt, hanem, mondjuk nagytakarítási napokon összeszedve betenni a gépbe és amíg mi takarítunk a gép is végez. Vannak olyanok akik a műanyag papucsot, fésűket is beteszik, de ezeket én nem tenném be a gépbe. Az viszont biztos, hogy a sütő és grill rácsát takarítani soha nem volt még ennyire egyszerű.

Időt, energiát takaríthatunk meg ezzel. Ki kell próbálni és ki kell használni a mosogatógép adta lehetőségeket, persze az ésszerűség határán belül.