Kerti árnyékolás

Nyáron, mikor gyönyörűen virít a kert a sok színes virágtól, jól esik kint a kertben tölteni az időt. Ebben a nagy hőségben azonban mindenképp muszáj valami árnyékolásról gondoskodnunk. A nagy hőség elveszi a kedvünket a kint tartózkodástól, és helyette a benti hűvöset keressük. Viszont mi lehet a megoldás, hogy mégis a kinti szellőt, a madárcsicsergést és a finom virágillatot tudjuk élvezni?

Milyen kerti árnyékolás közül tudunk választani? Lássunk ezekre pár példát az egyszerűbbtől a dizájnosabbig.  Előtte azonban töltsön magának egy nagy pohár jeges teát! Jól fog esni!

Kerti árnyékolás 1. 

Legnagyszerűbb kerti árnyékolás ötlet: egy sátor a gyereknek a kertbe. Ebbe akár a kis kincseiket is kivihetik, vagy a nagyobbak olvashatnak, kártyacsatákat vívhatnak hajnalig. Felnőtt változatban a napvitorlát tudjuk ajánlani. Ezek kifeszítéséhez sem kell nagy szakértelem, csak maximum segítség. Nagy előnye, hogy bármikor könnyen, gyorsan beszedhető, elrakható télire.

kerti sátor napvitorla

Kerti árnyékolás 2. 

Ez a megoldás már egy kicsit természetesebb, és ebbe belevonjuk a növényeket is. Szintén nagyon egyszerű elkészíteni. Több helyen is kaphatóak ilyen növényfuttatók, csak sajnos sokat kell várni, míg a növény felkúszik rá, és megfelelő árnyékot fog adni. Addig válasszunk inkább egy másik megoldást!

pergola

Természetesen ezt is lehet fokozni, attól függően, mekkora kertünk. 🙂

Kerti árnyékolás 3. 

A kerti árnyékolás következő megoldása lehet ez a napellenző, melynek beszerzését könnyű megoldani, összeszerelését pedig ránk bízhatja. Ez akkor is jó választás, ha csak egy teraszunk van, és nincs kertünk, de szeretnénk kiülni a nyáron a szabadba egy reggeli kávéval, esetleg egy délutáni koktéllal a kezünkben. Jól hangzik, nem? Elképzelte?

napellenzo

Kerti árnyékolás 4. 

Ez a kerti árnyékolás típus már szakértelmet kíván. Ehhez gondos tervezés és nem kevés pénz is szükséges. Általában asztalos végez ilyen tevékenységet, vagy lapra szerelten is lehet kapni, és akkor csak segítő kezekre van szükség az összeszereléséhez. Előnye, ami a hátránya is lehet, hogy mindig ugyanott áll, nem könnyű szétszedni, ha már meguntuk. Folyamatos kezelést igényel, mint minden fából készült termék, ami ki van téve az időjárás viszontagságainak.

kerti kiulo

Kerti árnyékolás 5. 

És a legvégére hagytuk a kedvencünket: a kerti pavilont! Ez a csoda lapra szerelten kapható és ingyen házhoz is szállítják! Összeszerelésében csapatunk áll rendelkezésére. Hát nem csodás? Nincs is több teendője vele. Nagy előnye az előzővel szemben, hogy nem igényel kezelést, nem kell újra festeni, mint egy fából készült változatot. Többféle variációban is kérhető, melynek itt tud utánanézni: dekordíszek.

kerti pavilon

Reméljük, hasznosnak találta az összefoglalónkat ebben a nagy hőségben, és még a jeges tea is jólesett!

Megosztással jutassa el ismerőseinek, akik szintén megoldást keresnek a nyári nap ellen! Köszönjük.