Túl egysíkú a fehér fal? Unalmas a tapéta? Nem túl izgalmasak a hagyományos falfestések?

Szerencsére szinte végtelen számú megoldás kínálkozik egy kis dekorálásra, ezek jelentős része pedig egyáltalán nem “szokványos” és mégis esztétikus!

Ezen a héten öt olyan variációt mutatunk, amiket akár magunk is meg tudunk csinálni anélkül, hogy falnak mennénk az eredménytől. 

 

1. Kompozíció a falon

A fali konpozíción belül is szinte végtelen variációk léteznek. Először mindenképpen tervezzük meg, hogy hogyan is fog kinézni az “installáció”, passzol-e a szoba többi színéhez, formájához, illetve meg tudjuk-e valósítani. Majdnem bármivel dolgozhatunk, képekkel, keretekkel, órákkal, táblákkal, textilekkel, és így tovább. 

 

 

 

 

 

 

2. Merjünk kreatívak lenni! 

Sokszor egészen kifizetődő a megszokott szabályok keretein kívül gondolkozni. Az ehhez hasonló megoldások nagyobb szabadságérzetet és természetközeliséget adhatnak a szobához. 

 

 

 

 

 

 

3. Ne feltétlenül csak két dimenziót használjunk!

Hasonló hatást érhetünk el akkor is, ha a síkból kilépünk a háromdimenziós térbe. Ha ilyenben gondolkozunk, arra okvetlenül gondoljunk, hogy például ne vállmagasságban legyenek a dekorelemek, mert azokat egy kis figyelmetlenséggel gyorsan leverhetjük a jövőben. 

 

 

 

 

 

 

4. Játsszunk a szavakkal!

Néhány megnyugtató vagy egyszerűen csak számunkra jól csengő szó is fel tudja dobni lakásunkat, házunkat. Na nem kötelező emiatt vennünk egy egész Scrabble-t, hobbiboltokban legtöbbször kaphatóak különböző anyagokból készült, ragasztható betűk. 

 

 

 

 

5. Falfestés és falmatrica

A klasszikus megoldások is tudnak esztétikusak lenni. A festés ugyan igényel némi szaktudást, illetve készséget, viszont a falmatricázás egy könnyebben járható út. Már Magyarországon is vannak olyan cégek, amelyek kifejezetten a falmatricák gyártására specializálódtak, sőt, némelyikük még egyedi rendelésekkel is dolgozik!

 

 

 

 

Hasznosnak találta cikkünket? Akkor kérjük, ossza meg ismerőseivel, barátaival, nagyon köszönjük! 🙂