Új csaptelepet szerelünk be új lakásokba, teljes felújítás során. Vagy ha már minden kötél szakad és nem javítható a csap, akkor jöhet egy új csaptelep bekötése. Ha úgy gondolja, talán javítható a csap (mert még nem régi, mert épp csak csöpög…) akkor olvassa el a csöpögő csap cikkünket, és segít tisztázni az Ön helyzetét is.

 

Ha az új csaptelepet a régi meghibásodása miatt kell bekötni, akkor ne halogassa sokáig a dolgot, mert végül a vízszámlája látja kárát. Ha nem tudja gyorsan orvosolni a víz csöpögését, akkor próbálja kiiktatni a csapot a használatból (ha ez megoldható). Zárja el a bemenő víz csapjait; a hideget és a meleget egyaránt. Újabb csapoknál ez már így néz ki: 

csaptelep bekotese

 

Óvatosan a régi csapokkal! Találkoztunk már olyan zuhany csapteleppel, ahol annyira össze volt rozsdásodva a csap a vízcsővel, hogy eltört a vízcső, és folyt a víz. A tulajdonosnak az egész házban el kellet zárni a vizet, és várni a S.O.S vízszerelőre, ezermesterre.  Ezt elkerülendő: ha nem biztos a dolgában, inkább hívjon azonnal szakembert!

 

Csaptelep: funkció, design és minőség

A csaptelep beszerzése során ne csak az árat figyelje, hanem próbáljon ár – érték arányban jó minőségű csapot beszerezni. A nagyon olcsó változatok megteszik egy hétvégi házba, ahol keveset használják őket, de napi százszor nyitogatva nem bírják sokáig.

 

Többször szereltünk be olyan design, vagy divatos csaptelepet, amiről azonnal kiderült, hogy jól néz ki, ámde funkcionálisan nem praktikus.
Gondolja végig mire használja az adott csapot! Milyen magasnak kellene lenni, mennyire nyúljon be a mosdókagyló fölé, lehessen forgatni vagy sem. Rémes érzés, ha kidobtunk egy rakás pénzt egy jól kinéző csaptelepre, majd a végén alig tudjuk használni. 

Aztán, ha megvan a tökéletes csaptelep, akkor lehet bekötni.

 

Csaptelep felszerelése házilag

 

A csap bekötéshez szükséges szerszámok: 8,9,10,11,12,13,14 dugókulcs típustól függően.

 1. Zárjuk el a bemenő vizet, mind a kettőt!
 2. Csavarjuk le a bemenő víz csöveket a fali kiállásról – 2 db rövid flexi cső.
 3. A csaptelepet rögzítő csavart csavarjuk ki, így már szabadon kiemelhető a cserére szoruló csaptelep a két flexi csővel együtt.
 4. Szereljük át az új csaptelepre a flexi bemenő vízcsöveket.
 5. Aztán csavarjuk be a tartócsavart, és betehetjük a helyére az új csaptelepet a tömítéssel együtt. Felülre a karika tömítés jár.
 6. Miután behelyeztük a csapot a mosdóba, mosogatóba, alulról meg kell szorítani a maradék alkatrésszel. Ez lehet fém – félhold alakú, műanyag karika, típustól függ a formája.
  csaptelep bekotese 3 csaptelep bekotese 4
  Tömítés, utána a szorító: ez a helyes sorrend, majd ezt csavarjuk rá a csavaranyával, csőkulccsal jól meghúzva. 
 7. Kössük vissza a két flexi csövet a csatlakozóra, és ki lehet nyitni a vízcsapot  – készen van a csapcsere.

 

Mint látjuk a csaptelep bekötése igényel egy kis időt és némi türelmet. Persze egy kis tapasztalat sem árt. Némi odafigyeléssel házilag is sikeres lehet a csap bekötése, de ha nem akar vele időt tölteni, vagy nincsenek megfelelő szerszámok otthon, akkor keresse ezermester csapatunkat online is.

Hívjon minket még ma!  06 20 572-1788