Nemrég kezdődött a suli, és időközben rádöbbenünk néhányan, hogy mégis kellene a gyereknek egy íróasztal. Nem, nem lesz jó a konyhaasztalnál tanulni. A kicsi, a nagy, kutya, macska, valaki úgyis zavarja… Legjobb lenne bent a szobában. Ezt végiggondolva gyorsan arra is rájövünk, hogy talán a bútor összeszerelése lesz a legkisebb problémánk.

Csak egy bútor összeszerelés, vagy inkább egy szoba átrendezési projekt?

Előfordul, hogy a gyerek által kiválasztott íróasztal nem fér be a szobájába, kell némi átrendezés. És újabb bútor, hisz már túl gyerekes vagy túl kicsi az eddigi ruhásszekrény. Kezd egy végtelen történetté átalakulni a cél, miszerint kell egy íróasztal, amit csak összeszerelünk és kész.

Két dolgot tehetünk, belemegyünk egy nagyobb volumenű szoba átrendezésbe, újra bútorozásba, akár festésbe is. Vagy maradunk eredeti célunknál, és választunk egy olyan íróasztalt, ami jó pár évig kiszolgálja kis tulajdonosát. Olyat, ami már most is beleillik a szoba koncepciójába, vagy egy elemes bútorcsalád részét, amihez majd később vásároljuk meg a többi bútort.

+ tipp keskeny szobára – csőszerű szoba, esetleg a végén egy ablakkal. Ez esetben optikailag jó hatást tudunk elérni, ha a keskenyebb fal eltérő színű, világosabb, vagy keresztbe mintás tapéta borítja, ezzel szélesítjük az a részét a szobánknak. Vásároljunk egy minél hosszabb-szélesebb íróasztalt és helyezzük a keskeny falra (ablak alá). Annál jobb lesz a végeredmény, minél jobban kitöltjük keskeny falszakaszt, lehetőleg faltól-falig. Testvérek esetén két egymás mellé helyezett íróasztal is jó választás lehet. Vagy egy íróasztal, és mellé kisebb tároló, netán egy komód.

bútor összeszerelés

Dilemmák a bútor összeszerelésével kapcsolatban

Miután nagy nehezen sikerült mindenki ízlésének megfelelő bútort találni, már csak a melós rész van hátra: a bútor összeszerelése. Megcsináljuk családilag? Össze tudnánk szerelni, de nincs rá idő? Túl nagyméretű a bútor, nagy a súlya, kevés hozzá a család, hogy összeszerelje? A szomszéd sajnos a következő 2 hétben nem ér rá segíteni;)

 

Ki segít a bútor összeszerelésben? Ha nem megy önerőből…

A nagyobb bútor áruházaknál már lehet kérni, hogy az onnan vásárolt bútorokat otthon összeszereljék. Ez jó megoldás – ha csak onnan – egy helyről származnak a bútorok, és más változtatásra nincs szükség.

 

Saját tapasztalatom viszont azt mutatja hogy egy ilyen “projekt” túlmutat egy sima bútor összeszerelésén, mert kell még esetleg felfúrni egy lámpát is az új asztalhoz, odébb kell tenni a függönykarnist, mert más jellegű függöny lesz az asztal fölött, és a felső polc is jobban mutat a másik falon. Erre már jobb egy mini brigádot felbérelni, akik mindezt néhány óra alatt megoldják nekünk, miközben mi intézhetjük egyéb hétköznapi teendőinket. Plusz előny egy ilyen cég mellett, hogy hozzák a saját szerszámaikat, létrájukat, és talán még egy csavart is tudnak pótolni a furgon hátuljából, amit a lapraszerelt bútorunkhoz Murphy elfelejtett odacsomagolni. 

Ui.: És kik ők? Hát a Férfikéz lelkes és precíz csapata! Itt lehet velük a kapcsolatot felvenni:

https://ferfikezegyorara.hu/kapcsolat

Hívjon minket: 06 20 572-1788 !