Miért van szükség minden évben az autóklíma tisztítására?

A rossz idő beálltával nem működtetjük kocsink légkondiját. A rendszerben, mivel az elpárologtatónál a nagy hőmérséklet-különbség miatt lecsapódik a levegő páratartalma, víz formájában rakódik a hőcserélőre, illetve gyűlik össze a klímadoboz alján. A benne lévő vízben és a csövekben baktériumok telepednek meg és az első alkalommal amikor bekapcsoljuk ezek a baktériumok a levegőbe és onnan a szervezetünkbe jutnak. Ezek a baktériumok a  légionella fertőzést (erről itt olvashat bővebben: wikipédia) okoznak  amit belélegezve aztán rossz lesz nekünk, mehetünk az orvoshoz, egészen szélsőséges esetben irány a temető.  Ezért azt szokták javasolni, hogy érdemes évente egyszer tisztítani/fertőtleníteni a rendszert.

A tökéletesen tiszta, baktérium mentes autóklíma tisztításhoz az alábbiakat kell tenni:

  • pollenszűrő csere (igen, minden évben!)
  • baktérium és gombaölő szerrel kell kitisztítani a légkondicionáló berendezést ( az autó utasterébe behelyezhető szerekkel vigyázni kell mert nem mindegyik tartalmaz fertőtlenítőt, van amelyik csak légfrissítő)

Ezt aki szereti az autóját bütykölni otthon is nyugodtan elvégezheti. Olvassa el, hogyan lehet 10 lépésben gyorsan autóklímát tisztítani!

Mi a közvetlenül szellőzőrendszerbe juttatott fertőtlenítést tartjuk a leghatékonyabbnak, ehhez már kell némi szaktudás is.

És még egy jó tanács az autóklíma tisztításához:

Hosszú klímázás után, leállás előtt pár perccel kikapcsoljuk a hűtést, és hagyjuk, hogy a meleg levegő (nem a kocsi fűtése, mert a radiátor az elpárologtató után van beépítve) leszárítsa az elpárologtatót, sokkal kisebb eséllyel marad pocsolya a klímadobozban, és a mocsárszag sem fog olyan könnyen jelentkezni., ez persze csak manuális klíma esetében igaz.

Ne feledjük, hogy pár ezer forint ráfordítás az életünket mentheti meg. Nem csak a kerékcsere fontos, hanem a légkondi tisztítás is és nem csak az autóban, hanem otthonunkban is.

Hívjon minket: 06 20 572-1788 !