A légkondi tisztítás gyakorisága függ a klíma igénybevételétől, használatának mennyiségétől. Nem mindegy, hogy csak a nyári szezonban használjuk hűtésre, vagy  télen is fűtésre. A tisztítás szükségességét befolyásolja még a levegő minősége is. Például ha dohányoznak a helyiségben, vagy állandóan nagyon poros a levegő, jóval gyakrabban válik szükségessé a klíma tisztítása. 

Bármilyen módon is használjuk klímánkat, egy biztos, a légkondi tisztításának nem szabad elmaradnia!

legkondi-tisztitas

 

Légkondi tisztítás az egészségért

A klíma bár hideget fúj, azonban a belsejében meleg és folyadék van. A keletkező hő és a folyadék kedvez a különféle mikroorganizmusok elszaporodásának, így a vírusok, baktériumok, gombák melegágya lehet. Ha rendszeresen elvégezzük a légkondi tisztítást, ezek a kórokozók nem tudnak kellő mértékben elszaporodni, így nem lehetnek veszélyesek ránk.

Az elhanyagolt klíma azonban veszélyes lehet, az egész szobában szerteszét fújhatja a betegségek okozóit, amelyet a család minden tagja belélegezhet. Ezzel potenciális veszélynek, különféle betegségeknek tesszük ki magunkat a klimatizált helyiségben. Ha évente legalább két alkalommal elvégezzük, vagy elvégeztetjük a légkondi kitisztását, ezeket a nem kívánt mellékhatásokat is elkerülhetjük.

 

Légkondi tisztítás a hosszan tartó biztos üzemelésért

A klímában könnyen lerakódik a por, a szennyeződés. Ha a mozgó, forgó alkatrészek, ventillátorok, szűrők elkoszolódnak, nem tudják hatékonyan elvégezni a feladatukat. A felgyülemlett portól, szennyeződésektől a levegő nem tud megfelelően áramlani, ezért a klíma erősebben és hangosabban fog dolgozni. 

A megnövekedett teljesítmény szükséglet miatt a klíma többet fog fogyasztani, az üzemeléshez több energiára lesz szüksége. A folyamatos, magasabb szintű üzemelés miatt az alkatrészek is korábban fognak elkopni, elromlani. A klíma élettartama pedig jelentősen csökkenhet. A légkondi tisztítás tehát nem csak egészségügyi, de pénzügyi szempontból is fontos. A rendszeres tisztítással megnövelhetjük a klíma élettartamát is amellett, hogy egészségünket is biztonságban tudhatjuk. 

 

A légkondi tisztítás házilag is elvégezhető, erről bővebben a klíma tisztitás című cikkünkben olvashat. Ha nem biztos magában, és nincsenek megfelelő szerszámai a légkondi tisztításához, hívjon bennünket bizalommal, örömmel segítünk! 

Hívjon minket még ma!  06 20 572-1788

kép: https://wpg.verifyghana.org/wp-content/uploads/2019/05/nasrn1-1.jpg