Egy jó forgószék az egyik legfontosabb kelléke egy munkahelynek, irodának, vagy az otthoni íróasztal mellett végzett tevékenységeinknek. A forgószék összeszerelése azonban sokaknak nehézséget okozhat, átláthatatlan, bonyolult folyamatnak tűnhet. Megszámlálhatatlan fajta forgószékkel találkozhatunk az üzletek, webáruházak kínálatában, melyek összeszerelése minimálisan eltérhet, azonban az alapja mindegyiknek ugyanaz.

forgoszek-osszeszerelese

 

Forgószék összeszerelése előkészületek

A forgószék összeszereléséhez bizonyos, nagyobb méretű modellek esetében jól jön, ha van valaki, aki segítségünkre lehet. Ha épp nincsen senki a közelünkben, akkor is nyugodtan belevághatunk a forgószék összeszerelési munkálataiba.

 

Minden szék mellé kapunk egy összeszerelési útmutatót, és a szükséges csavarokat, csavar védő kupakokat, egyéb alkatrészeket. Célszerű azzal kezdeni, hogy minden alkatrészt, csavart szétválogatunk az összeszerelési rajz alapján. Ha rendezetten sorakoznak a csavarok és egyéb kellékek, a forgószék összeszerelése egyszerűbb feladat lesz. 

 

A legtöbb esetben mellékelik az összeszereléshez szükséges imbusz kulcsokat is, melyeket a munka végeztével tegyünk be a szerszámos ládába. Ez a későbbiekben is jól jöhet, ha a forgószéket szétszerelnénk, vagy bármilyen más feladathoz is használhatjuk. 

 

Forgószék összeszerelése lépések

  1. A forgószék kerekeit illesszük be talpba. Ezeket egyszerűen bele kell nyomni a talpon kialakított lyukakba, egy kisebb kattanást hallva tudhatjuk, hogy sikeresen elvégeztük a feladatot. 
  2. Második lépésként helyezzük be a talprészbe a gázrugót. Ennek a tetején található egy gomb, amelynek mindig felfelé kell mutatni. Ha van, helyezzük rá a gázrugó burkolatát. 
  3. Harmadik lépése a forgószék összeszerelésnek a hintamechanika felszerelése. A rajta található tekerőgombbal tudjuk a szék hintázását beállítani, azaz, hogy mennyire könnyen, vagy nehezen dőljön előre vagy hátra új székünk. A hintamecahnikát általában 4 db csavarral kell rögzíteni, és itt található a már rászerelt magasság állító kar is. Jó esetben jelölik azt is, hogy melyik az eleje. Ennek kell a szék ülőfelületének az eleje felé mutatnia felszerelés során. Ha nincs ilyen jelölés, arra kell figyelni, hogy a magasság állító kar, mindig jobb oldalon legyen. forgoszek-osszeszerelese
  4. A negyedik lépés a háttámla rögzítése. Ez típusonként eltérő, vagy a hintamechanikára kell rögzíteni, vagy a karfa, esetleg mindkettő tartja a helyén. Rögzítése csavarral történik.
  5. Ötödik lépésként szereljük fel a karfákat és ha van, a fejtámlát. Ezeket nem lehet eltéveszteni, teljesen egyértelmű, rosszul nem is lehet őket rögzíteni. 

forgoszek-osszeszerelese2

6. Végül helyezzük rá a gázrugóra a széket, és a forgószék összeszerelése be is fejeződött. Nincs más dolgunk, mint kipróbálni az új széket, beállítani a kényelmes magasságot és élvezni a kényelmét.

Ha szüksége van segítségre a forgószék összeszerelésében, vagy más lapraszerelt bútor összerakásában, keressen minket bizalommal!

Hívjon minket még ma!  06 20 572-1788