Ami eldugulhat, az egyszer biztosan el is dugul…  Például az ereszcsatorna, főleg ősszel, a ház közelében található fák lehulló leveleitől. Az ereszcsatorna tisztítás egy klasszikus őszi kerti munka.

őszi kerti munka

Mikor kell ereszcsatornát tisztítani?

Ez nagyban függ attól, mennyi fa található a ház közvetlen környezetében, és azok mikor hullajtják a leveleiket, esetleg termésüket. Ha azt látjuk, hogy az esővíz szépen lefolyik a csatornában, akkor megvárhatjuk a teljes lombhullást, majd a fagy beállta előtt célszerű elvégezni az ereszcsatornák tisztítását. De ha már túl nagy mennyiségű a szemét az ereszben, és emiatt nem  a kifolyón, hanem az eresz oldalán folyik a csapadékvíz, akkor nem lehet tovább halogatni a tisztítást.

ereszcsatorna tisztítás

Mire van szükség az ereszcsatorna tisztításhoz egy családi ház esetében?

Egy megfelelő méretű létrára, egy bátor jelentkezőre aki felmegy rá, kefére, vagy speciális ereszcsatorna tisztítóra. És persze némi időre:) 

+tipp: van egy “egyedi módszerünk”, amit itt négyszemközt megsúgunk: gyakran használjuk az ültető lapátot az ereszcsatorna tisztítása során, mert ezzel hatékonyan el lehet távolítani a lerakódott koszt.

 

Az őszi levélhulláson kívül más, a tetőre vagy csatornába kerülő tárgyak is okozhatnak dugulást, pl kislabda, tollaslabda, kisrepülő. Ezek még azt a veszélyt is magukban hordozzák, hogy eldugítják a lefolyó részt némi egyéb szennyeződéssel összeakadva.

 

Akár szerszámok, akár idő hiányában szenved, a Férfikéz lelkes, és létrázni imádó csapata szívesen áll rendelkezésére. Keressen minket most a 06 20 5721788 telefonszámon munkaidőben. Ezen kívüli időpontokban itt vegye fel velünk a kapcsolatot link: (https://ferfikezegyorara.hu/kapcsolat/)

 

Ui:  a téli fagyok előtt mindenképp érdemes átvizsgálni a csatornát, mert a fagy, egy esetleges jégdugó nagy károkat okozhat az ereszcsatornában.